Tο μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα

1 έως και 5 Αυγούστου 2012

στο Νεστόριο της Καστοριάς

Ένα μυστικό που το παίρνει το ποτάμι! Κάθε χρόνο!

Αυτήν την χρονιά, το River Party θα είναι καλύτερο από ποτέ, με περισσότερες προτάσεις ψυχαγωγίας και με δυνατές υπογραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ακριβώς υποσχέθηκε από την πρώτη στιγμή! Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και ήδη ανακοινώθηκε η συμμετοχή των Thievery Corporation, της κορυφαίας live μπάντας που αγαπάει το ελληνικό κοινό.

Οι Thievery Corporation, το αχτύπητο δίδυμο τωνRob Garza και Eric Hilton, ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, έρχεται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της χώρας, στο 34o River Party! Κάθε επίσκεψη τους στην Ελλάδα γίνεται sold out ενώ με τα ανεπανάληπτα live τους δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας live μπάντας του πλανήτη!

Τους γνωρίσαμε το 1997, όταν οι Thievery κυκλοφόρησαν το ”Sounds from the Thievery hi-fi”, ένα πρωτοποριακό άλμπουμ στο οποίο οι δύο μουσικοί ανεμίγνυαν με φοβερή μαεστρία latin, bossanova, downtempo electro και breakbeat ήχους, προσθέτοντας αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και εκφραστικές ρίμες από mc’s. Κάπως έτσι καθιερώθηκε το πασίγνωστο πια chill out ή lounge είδος μουσικής.

Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Το 2000 κυκλοφορούν το “The Mirror Conspiracy’’ και το 2002 το “The Richest Man in Babylon’’, έχοντας βγάλει μέχρι τώρα συνολικά 5 ολοκληρωμένα άλμπουμ και αμέτρητα singles. Επίσης, σε κομμάτια όπως τα “Amerimacka” και “Revolution Solution” καταγράφουν τις πολιτικές τους θέσεις ενάντια στον πόλεμο και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι Thievery Corporation εξερευνούν ξένες κουλτούρες με ορθάνοιχτα μάτια και ηχογραφούν τραγούδια που διηγούνται ιστορίες για έναν καλύτερο κόσμο.

Αυτό θα κάνουν και στo πιο δυναμικό φεστιβάλ της Ελλάδας για πρώτη φορά, στην καρδιά του Νεστορίου, στο φυσικό τοπίο του Αλιάκμονα. Στις αποσκευές τους και το τελευταίο άλμπουμ τους (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011) με τίτλο Culture of Fear.

Thievery Corporation – Ένα φαντασμογορικό show  ήχου με visual art, 14 μουσικοί επί σκηνής, εντυπωσιακά γυναικεία φωνητικά, δυνατοί στίχοι, βραζιλιάνικη bossa nova, τζαμαϊκανή reggae, ήχοι και ρυθμοί Ινδίας και Μέσης Ανατολής και όλες οι μεγάλες επιτυχίες τους από το παρελθόν. Αυτοί είναι μόνο μερικoί από τους λόγους που θα μας κρατήσουν εκεί… Untilnextmorning!

Πάνω από είκοσι μουσικά σχήματα (συγκροτήματα και γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες) θα εμφανιστούν στο φετινό River Party. Ανάμεσά τους και δύο δυνατές υπογραφές της νεότερης ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι Locomondo, το επταμελές σχήμα που με όχημα την reggae, την ska και τους latin ρυθμούς κερδίζουν την αγάπη του κοινού όπου κι αν εμφανίζονται -κάτι που απέδειξαν και πέρυσι στο Νεστόριο συντoνίζοντας όλον τον κόσμο του φεστιβάλ σε μία συναυλία με αστείρευτο κέφι, χορό και τραγούδι – θα είναι και φέτος στο Νεστόριο.

Για πρώτη φορά όμως το River Party, θα υποδεχτεί μία σπουδαία τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς με πηγαίο ταλέντο, την υπέροχη Νατάσσα Μποφίλιου. Με νέο δίσκο στο ενεργητικό της, sold out εμφανίσεις πρόσφατα στην Αθήνα και μία παρέα νέων ταλαντούχων μουσικών, έρχεται στο River Party, εκεί δίπλα στο ποτάμι του Αλιάκμονα.

34ο River Party – Γιατί…υπάρχει ένα καλοκαιρινό ραντεβού που δεν χάνει κανείς…

Και ο Σωκράτης Μάλαμας στο φετεινό River Party σε ένα γλέντι όπως παλιά, στις 3 Αυγούστου.

Και οι Nouvelle Vague προστέθηκαν στα ονόματα για το River Party.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

1 Αυγούστου

-Θάνος Μικρούτσικος

-Θανάσης Παπακωνσταντίνου

-Υπόγεια Ρεύματα

-Ελευθερία Αρβανιτάκη

-Μπάμπης Στόκας

2 Αυγούστου

-Thievery Corporation

-Locomondo

-K.Βήτα

3 Αυγούστου

-Nouvelle Vague

-Σωκράτης Μάλαμας

-Νατάσσα Μποφίλιου

4 Αυγούστου

-Φίλιππος Πλιάτσικας

-Ελεωνόρα Ζουγανέλη

-Νίκος Πορτοκάλογλου

-Κίτρινα Ποδήλατα

*Συντονιστείτε στην επίσημη σελίδα του River Party στο Facebook για να μαθαίνετε καθημερινά τα νέα ονόματα που προστίθενται στη λίστα των 20 καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ. Το συνολικό πρόγραμμα (καλλιτέχνες και ημερομηνίες) θα ανακοινωθεί στο τέλος του Μαίου.

Info:

www.riverparty.org

http://www.facebook.com/RiverPartyNestorio

Προπώληση:

-Αγορές με πιστωτική κάρτα Live Tickets www.livetickets.gr

-Ticket Services: Πανεπιστημίου 39, Aθήνα (Στοά Πεσμαζόγλου, δίπλα στο μετρό Πανεπιστήμιο)

– Κατάστημα Public Συντάγματος ,Αθήνα

– Κατάστημα Public,Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη

– Δημαρχείο Νεστορίου (από 26/3)

Τιμές εισιτηρίων:

Τα πρώτα  πενθήμερα εισιτήρια θα πωλούνται στην ειδική τιμή- προσφορά – έκπληξη: 35 ευρώ μόνο(Θα διατεθούν περιορισμένα εισιτήρια σε αυτή την τιμή)