Μελωδικές και γαλήνιες οι Δεύτερες με τους στίχους του Άρη Δαβαράκη. Περάσαμε τη Δευτέρα μας στο Άλσος. Για να είμαι ειλικρινής επισκέφθηκα πρώτη φορά τον συγκεκριμένο χώρο κι ας βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το σπίτι μου και σε μια περιοχή που τη γνώρισα από τα εφηβικά μου χρόνια.

Το Άλσος είναι το στέκι μιας άλλης Αθήνας και οι στίχοι στα τραγούδια του Άρη Δαβαρακη, ήρθαν και έγιναν ένα και φτιάξανε μια εξαιρετική βραδιά.
Στη σκηνή και τα τέσσερα αστέρια όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος ο στιχουργός.

Η αγαπημένη μου Κατερίνα Μακαβού ( έχουμε και εμείς τις αδυναμίες μας) η Βίκυ Καρατζόγλου με όλο το συναίσθημα επί σκηνής, ο Σταύρος Νιφοράτος με περίσσια αύρα και ενέργεια και ο Παντελής Καλαμάκης με κιθάρα και φωνάρα.

Οι μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία θα είναι η καλεσμένη της μεθεπόμενης Δευτέρας (27/1) και του Μάνου Χατζιδάκι μας ταξίδεψαν μελωδικά σε όμορφες μπουάτ, μακρινά ταξίδια ανάμεσα σε αισθήσεις και παραισθήσεις.

Η παρουσία και η ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα στην “Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων” αλλά και στο τραγούδι “Αλεξάνδρεια” που όπως αναφέρθηκε, το ερμήνευσε για πρώτη φορά, έδωσε στη βραδιά μια ξεχωριστή λάμψη και όχι άδικα φυσικά.


Προς το τέλος της βραδιάς στη σκηνή ανέβηκε ο έτερος καλεσμένος, ο Κώστας Μακεδόνας και με την άνεση της φιλίας με τον Άρη Δαβαράκη μας εξιστρόρισε και την ιστορία του άλμπουμ τους “Πάμε για ορθοπεταλιες” από το τόσο πια μακρινό 1996. Ο Κώστα Μακεδόνας ερμήνευσε πολλά από τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου και η βραδιά ολοκληρώθηκε, με το κοινό να αποθεώνει πραγματικά τους καλλιτέχνες.

Φυσικά δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τους δύο υπέροχους μουσικούς επί σκηνής. Τον μοναδικό Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα και τον Μιχάλη Ατσάλη.
Οι βραδιές “Κάτσε Καλά” σε στίχους του Άρη Δαβαράκη συνεχίζονται στο Άλσος.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος