ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι Στερεο Νόβα ξύπνησαν μνήμες απ’ το μακρινό πλέον παρελθόν με ένα δίωρο υπέροχο set list. Είναι μεγάλη υπόθεση μετά από 20 χρόνια να κάνεις συναυλία και να μαζεύεις τόσες χιλιάδες κόσμου.

Οι 35+ είδαν τα εφηβικά τους χρόνια να περνούν από μπροστά τους σε κάθε ένα τραγούδι από το ένδοξο παρελθόν του συγκροτήματος. Με συγκίνηση ίσως και νοσταλγία. Οι πιο μικροί είδαν τους Κωνσταντίνο Βητα & τον Μιχάλη Δελτα επί σκηνής για να μπορέσουν από μόνοι τους πια να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη. Δεν ξέρω κατά πόσο το συγκεκριμένο ντουέτο με τα κίτρινα κράνη που εμφανίστηκε εχθές  στο μαγευτικό ξέφωτο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα μπορούσε να έφτιαχνε τόσο το μύθο που έστησε στην Ελλάδα αν πρωτοεμφανίζοταν σήμερα στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας, ξέρω όμως πως στα περισσότερα πηγαδάκια που στήθηκαν εχθές, κυριαρχούσε η άποψη για το πόσο μπροστά ήταν για την εποχη τους.

Μικρό αγόρι” , “παζλ στον αέρα” , “προάστια” ξεσήκωσαν τον κοσμο, που μάλλον οι περισσότεροι ήξεραν ακριβώς που είχαν πάει και τι περίμεναν να δουν και να ακούσουν.

Οι Στερεο Νόβα ήταν όπως ακριβώς τους περιμέναμε. Δυναμικοί, μελωδικοί, με σπουδαίο ηχο, με υπέροχους φωτισμούς και πολύ από την αύρα του παρελθόντος. Οι συναυλίες στην Ελλάδα του 2018 έχουν αλλάξει πολυ και όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Η χθεσινή βραδιά πλημμύριζε από ποιότητα, πάνω και κάτω από τη σκηνή.

“…Ήμασταν ίδιοι κι όμως έχεις αλλάξει
φαίνεται βαρετό μα τώρα πια δεν πειράζει
μιας και κάθε αγάπη σβήνει σαν φλόγα
κι εσύ κρατάς ένα κερί μέσα στη μπόρα
ή ένα τιμόνι που στρίβει δεξιά κι αριστερά
στο σταυρό της Λένορμαν ή ένα κακόφημο σινεμά…”

Το Summer Nostos Festival στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων εχθές το βράδυ κι αν είχε και δύο video wall αριστερά, δεξιά στη σκηνή, θα έπαιρνε άριστα. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος