Νick Cave and The Bad Seeds
Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do | Φάληρο/Αθήνα
Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ναι, ήτανε το καλύτερο live που είδαμε στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Εντάξει θα βάλουμε και τους AC/DC το ’09 στο ΟΑΚΑ και θα βάλουμε και τον Roger Waters to ’13 πάλι στο ΟΑΚΑ .

Ζήσαμε μία συγκλονιστική βραδιά εχθές στο κατάμεστο από άκρη σε άκρη, κλείστο του Tae Kwoν Do. O Nick Cave ήρθε ΚΥΡΙΟΣ και έφυγε και μας “παράτησε” να κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό. Δυόμιση γεμάτες ώρες πάνω στη σκηνή, κάτω από τη σκηνή , πάνω στο μπάρ!! Σαν κάποιον ποιητή που 2,5 ώρες απαγγέλει τα έργα του και το κοινό τον παρακολουθεί καθηλωτικά. Μοναδικές ερμηνείες, ατμοσφαιρικές μπαλάντες, τραγούδια με ένταση και πάθος, μοναδικές στιγμές με το κοινό και φυσικά το καλύτερο encore ever. Κάποιοι βιάστηκαν να φύγουν και χάσανε τον Cave να περνάει ανάμεσα από το κοινό για να φτάσει στο απέναντι μπαρ για να ερμηνεύσει το “The Weeping Song”.  Στο τέλος ανέβασε και το κοινό πάνω στη σκηνή, τους καλύτερους που θα μπορούσε να διαλέξει για να τον συνοδεύσουν στο θεατρικό του κλείσιμο. Μορφή της βραδιάς ο Warren Ellis να παραλυρεί με το βιολί ανα χείρας.

Όσον αφορά την παραγωγή, απλά καταπληκτικά. Μοναδικός ήχος, υπέροχοι φωτισμοί και δύο τεράστιες οθόνες  συν την κεντρική, με απίστευτη ποιότητα εικόνας για να μην χάνεις τίποτα. Οκ, αν είχε και 500 άτομα λιγότερα, θα ήταν καλύτερα αλλά όσοι περισσότεροι τον είδαν, τόσο το καλύτερο!

“…And I don’t believe in the existence of angels
But looking at you I wonder if that’s true
But if I did I would summon them together
And ask them to watch over you
To each burn a candle for you
To make bright and clear your path
And to walk, like Christ, in grace and love
And guide you into my arms…”

Στα 60 του ο Nick Cave είναι ακόμα συγκλονιστικός, ακόμα απολαυστικός, επιβλητικός και αγέροχος, παίζοντας με το αγαπημένο του κοινό. Μας είπε πολλές φορές “Ευχαριστώ”, σε σπασμένα ελληνικά και εμείς τον φωνάξαμε “Νίκο”. Μας καληνύχτισε και ανανέωσε το ραντεβού για τις 23 Ιουνίου 2018 στην “Πλατεία Νερού”. Όποιος δεν πήγε εχθές, ας μη χάσει και την επόμενη ευκαιρία.

Φωτογραφία άρθρου : Manolis Symeonidis