Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του “Rejection” στο Badminton, οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν στο Θέατρο Δίπυλον από 20 Απριλίου έως 6 Μαίου, για 10 παραστάσεις. Μια μοναδική ευκαιρία για όσους έχασαν αλλά και για όσους θα ήθελαν να ξαναζήσουν τη μαγεία αλλά και την μοναδική ατμόσφαιρα των Dirty Granny Tales μέσα από μια άρτια υπερπαραγωγή.

Ακουστικές κιθάρες και μπάσο, ηχούν στο βαρύ ρυθμό των κρουστών, θλιμμένα μαντολίνα, ένα χαμογελαστό πιάνο και πολύμορφες φωνές που μιμούνται χαρακτήρες τραγουδώντας, συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό ηχόχρωμα.

Χορεύτριες ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες του παραμυθιού, άλλοτε με γήινες και άλλοτε με απόκοσμες κινήσεις, το κουκλοθέατρο κι αυτό, ζωντανεύει στη σκηνή πλάσματα από άλλους κόσμους. Προβολές animation έρχονται να συμπληρώσουν τη συνταγή των παραμυθιών της βρώμικης γιαγιάς.

Οι Dirty Granny Tales, ύστερα από την επιτυχημένη πορεία της τριλογίας «Inversed World», επιστρέφουν με το νέο σκοτεινό παραμύθι τους με τίτλο «Rejection».Μια ιστορία εμπνευσμένη από την ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για την δημιουργία διαφόρων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, όπως o Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock ή ο Leatherface στην ταινία The Texas Chainsaw Massacre του Tobe Hooper.

H ιστορία περιγράφει τη σχέση μιας αυταρχικής μητέρας με τον γιο της.
Μια μάνα που δεν επέτρεψε στο παιδί της να νιώσει αγάπη από κανέναν εκτός από την ίδια.
Ένα παιδί, που η μόνη του επαφή του με τον έξω κόσμο, ήταν μέσα από ένα μικρό παράθυρο.
Ένα παιδί, για το οποίο το παιχνίδι και το χαμόγελο των άλλων παιδιών έμενε πάντα απρόσιτο.
Η στερημένη παιδική του ηλικία τον μετέτρεψε σ’ ένα πλάσμα αποκρουστικό και η απόρριψή του από τους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτη.
Η ανάγκη του για κοινωνική επαφή τον οδήγησε σε μια σειρά φόνων και εν τέλει, στην εκτέλεση.
Το παραμύθι εξελίσσεται στον κόσμο των νεκρών. Τι αντιμετώπιση θα έχει εκεί από τις άλλες ψυχές; Θα τον αποδεχτούν ή θα τον απορρίψουν κι αυτές;

Dirty Granny Tales

Οι μέρες των παραστάσεων θα είναι οι εξής: 20,21,22,23 Aπριλίου και 1,4,5,6 Μαίου.
Θέατρο Δίπυλον: Διπύλου & Καλογήρου Σαμουήλ 2 τηλ. κρατήσεων 210 3229771 – 210 3228881

[box type=”info”] Σκηνοθεσία: Dirty Granny Tales
Χορογραφίες: Εριφύλη Δαφέρμου
Μουσική: Mouldbreath
Kούκλες: Merlin Puppet Theatre
Animation: Mouldbreath
Φώτα: Σάκης Μπιρμπίλης[/box]