Blind Guardian: Ένα συγκρότημα που αποτελεί μεγάλη λατρεία σχεδόν όλων των metalheads ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα μουσικά τους γούστα. Οι μελωδικές τους συνθέσεις,  η θεματολογία τους  που αντλεί από το χώρο φανταστικού, και κυρίως στο έργο του μεγάλου J.R Tolkien (Hobbit, Lord of the Rings, Sillmarillion), αλλά και τα καταιγιστικά τους live, τους έχουν τοποθετήσει σε ένα υψηλό σημείο στην εκτίμηση του κόσμου. Κάθε τους κυκλοφορία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δε μας έχουν απογοητεύσει ποτέ.

Αυτές τις μέρες στα δισκοπωλεία βρίσκεται η νέα τους κυκλοφορία  “Memories Of A Time To Come”. Γενικά δε μ αρέσουν οι συλλογές, τα best-of και λοιπές τέτοιου είδους κυκλοφορίες, καθώς θεωρώ πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το καινούριο σε αυτόν που ήδη κατέχει τη δισκογραφία του όποιου γκρουπ. Παρόλαυτά μια προσεγμένη συλλογή μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρώτη γνωριμία για κάποιον ο οποίος δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ήχο του γκρουπ και, γιατί όχι, να τον ωθήσει να ασχοληθεί περισσότερο.

Αυτός είναι και ο λόγος παρουσίασης της συγκεκριμένης συλλογής. Το  “Memories Of A Time To Come”, είναι μια πολύ προσεγμένη καταγραφή της μουσικής πορείας των Γερμανών βάρδων, καθώς καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της, και η επιλογή των κομματιών είναι αρκετά πετυχημένη.

Στα 2  cd λοιπόν, περιέχονται μερικές από τις καλύτερες τους επιτυχίες, περίπου ένα κομμάτι από κάθε δίσκο τους. Τα συγκεκριμένα τραγούδια έχουν υποστεί απλά το remix του 2011, χωρίς να αλλοιώνονται και χωρίς να σε κάνουν να γκρινιάξεις “μα γιατί πρόσθεσαν αυτά τα κιθαριστικά μέρη ή έβαλαν επιπλέον κανάλια φωνητικών”. Σε γενικές γραμμές όλο το remix έχει λειτουργήσει υπέρ και όχι κατά των συνθέσεων.

Στο 3ο cd, το οποίο υπάρχει μόνο στη deluxe limited edition, περιέχονται ηχογραφήσεις του σχήματος όταν ακόμα λεγόταν Lucifer’s Heritage και υπάρχουν για ιστορικούς και μόνο λόγους, καθώς τόσο η ποιότητα των συνθέσεων, όσο και το μουσικό επίπεδο της μπάντας βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα και δεν έχει καμία σχέση με αυτό στο οποίο εξελίχθηκαν στη πορεία.

Συμπερασματικά το “Memories Of A Time To Come”, είναι μια τίμια κυκλοφορία που δείχνει ότι η μπάντα σέβεται το ακροατήριο της και του προσφέρει ένα πλήρες πακέτο. Οι φανατικοί δε περιμένουν να διαβάσουν την όποια κριτική προκειμένου να το αποκτήσουν, ενώ για όσους δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με τον ήχο του σχήματος, αυτή η κυκλοφορία είναι μια πολύ καλή βάση.