Post punk, garage, underground ελληνικά συγκροτήματα που ανακάλυψα τον τελευταίο καιρό και απλά τα σπάνε. Πάμε να τα δούμε και να ακούσουμε και απο ένα τραγούδι!

Head on

Head On είναι μια heavy rock/post punk μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2014. O πρώτος τους δίσκος “Ubik”, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018, και διαδικτυακά αλλά και σε Βινύλιο από την ίδια την μπάντα. Το καλοκαίρι του 2019, κυκλοφόρησαν -διαδικτυακά- το ομώνυμο ορχηστρικό single τους. Η τελευταία κυκλοφορία της μπάντας έγινε τον Γενάρη του 2020, η οποία έχει τίτλο “Robert Christgau//Greil Marcus” και αποτελείται απο δύο καινούρια κομμάτια, τα οποία μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσουν σε ένα 7ιντσο βινύλιο, η κυκλοφορία του οποίου θα γίνει πάλι από την ίδια τη μπάντα


Head on – Facebook

Μινέρβα


Οι Μινέρβα είναι ένα garage/post-punk quartet που ήρθε στο φως του ήλιου στα τέλη του 2017, με καταγωγή την τροπική Κόρινθο και headquarters την Αθήνα. Μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν το νεο τους single με τίτλο “Δράμα“, το οποίο θα βρίσκεται στο επερχόμενο album τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Φλεβάρη.
Μινέρβα – Facebook

Τσοπ – Facebook

Πενταμελής μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2012 και το 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ. Στην περιγραφή τους συστήνονται ως μπάντα με κλασσική σόουλ μουσική, ε καμιά σχέση!

Alien Mustangs

Alien Mustangs έρχονται από τη Θεσσαλονίκη. Μια μπάντα που στη περιγραφή της, παρουσιάζεται ως psychedelic garage rock band και είναι αυτό ακριβώς. Το 2018 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο ” Alienation

Alien Mustangs – Facebook

Data Fragments

Οι Data Fragments έρχονται από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2017. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη το ντεμπούτο τους album το 2019 και θεωρούνται η αιχμή του δόρατος της σύγχρονης ελληνικής post punk σκηνής.

Data Fragments – Facebook

Επιμέλεια : Θάνος Τεγόπουλος