Αυτή η μαγική φωνή, αυτη η ταξιδιάρικη μελωδία, αυτά τα τραγούδια που μας συντροφεύουν απο την εφηβεία μας ως και σήμερα.

Αυτή η ενέργεια, αυτή η εκρηκτικότητα, αυτό το feeling που νιώθουμε όταν σε αντικρίζουμε στη σκηνή.

… Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου
δεν είμαι άγγελος και ίσως μου αξίζει
που μες στην έρημο των πόλεων η ψυχή μου
κάτω απ’ τον ήλιο διψασμένη τριγυρίζει.
..”

Η Ρίτα, ο Βασιλιάς της σκόνης, το Ατλαντίς, Οι Ρόδες ως την Μαίρη, το Άσε Με Εδώ και την Δεσποινις, τη Νέα Βαρβαρότητα, το Αλλιώτικο παιδάκι και το Απέναντι που μόλις κυκλοφόρησε. Ένα τεράστιο μουσικό ταξίδι απο το 1993 και την Ξεσσαλονίκη μαζί με τα Σπαθιά ως το σήμερα του Παύλου με τους Β-Movies.

Ένα εκρηκτικό Live παρακολουθήσαμε το Σάββατο στο Gagarin σε ένα διήμερο που το περιμέναμε με ανυπομονησία. Παυλίδης & Β-Μοvies ξεσήκωσαν το κατάμεστο Gagarin -ένας χώρος που ταιριάζει απόλυτα στον Παύλο- και μια μπάντα που έκλεβε τις ματίες μας κάθε λίγο και λιγάκι. Σχεδόν 2,5 ώρες έντασης, χωρού και ξέρφενου ρυθμού με ένα κοινό από όλες τις ηλικίες. Να, όπως αυτοί οι τρείς πιτσιρικάδες κοντά στα 20 που ξέρανε απ’έξω όλα τα τραγούδια και χοροπήδαγαν σαν να μην υπαρχει αύριο και μας θύμισε και την δικιά μας την πορεία κάτω απο τους ήχους του Παυλίδη.

“… Ρόδες τρίζουνε σίδερα γυαλίζουνε
στις μπότες πέταλα Αμέρικα μέταλλα
νέον γράμματα λέιζερ οράματα
σούπερ γκόμενες στο βούρκο κυλιόμενες
όλα γυρίζουν σαν τρελά
ρόδες που παν στο πουθενά…”

Υγ. Νομίζω πως αυτές οι ενορχηστρώσεις και αυτές οι δυνατές συναυλίες, πρέπει κάποια στιγμή να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν ξανά μερικά τραγούδια και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των νέων ήχων να απογειωθούν για δεύτερη φορά.

Καλή αντάμωση!

Φωτογραφίες – κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος

Διαβάστε ακόμα…