MUSIC NOW 2019
Μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου
(21 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2019)

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Συλλέγουμε τρόφιμα & φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του δήμου Ζωγράφου.

Το «Μusic now- μέρες μουσικής στην πόλη» που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Δήμο Ζωγράφου ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου Πολιτισμός & Αθλητισμός – ΝΠ Δήμου Ζωγράφου, αναγνωρίζεται από καλλιτέχνες και κοινό ως ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά Φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα την καλοκαιρινή περίοδο στην Αθήνα. 
Αποτελεί έναν πολιτιστικό θεσμό υψηλού επιπέδου, ο οποίος δημιουργήθηκε στη λογική ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά δικαίωμα όλων των πολιτών, και συνδέεται άμεσα με την αλληλεγγύη προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Για το λόγο αυτό η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ με την προαιρετική συνεισφορά των θεατών στο κοινωνικό Παντοπωλείο και το κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου ενισχύονται οι οικογένειες που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Για τις φετινές εκδηλώσεις που ξεκινούν από 21 Ιουνίου (Παγκόσμια μέρα μουσικής) και διαρκούν έως και 14 Ιουλίου και θα γίνουν στη Βίλα Ζωγράφου, στο υπαίθριο δημοτικό Θέατρο, στο Πάρκο Γουδή και στην Πλατεία Τερζάκη, επιμεληθήκαμε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Στις μουσικές Ζωγραφιώτικες νύχτες επιλέξαμε να ταξιδέψουμε με: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & Νίκο Πορτοκάλογλου, Βαγγέλη Γερμανό, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο, Μιρέλλα Πάχου, σε ένα καλοκαιρινό πάρτι – συναυλία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, Χρήστο Θηβαίο & String Demons. Μίλτο Πασχαλίδη, Φωτεινή Βελεσιώτου & Σωτήρη Μπαλλά, Παυλίνα Βουλγαράκη, Polis Ensemble, Nalyssa Green, Sugahspank! Lou is, Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο & Ανδρέα Κουλουμπή, Γιάννη Θωμόπουλο, Παρασκευή Μπιζά Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή, Ορχήστρα NOSTOS του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, Στέλλα Κονιτοπούλου, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου . Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και οι καλλιτεχνικές δομές του ΝΠΔΔ: το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ζωγράφου με την παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Σφίγγες», τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών, και το Δημοτικό Ωδείο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και το σχεδιασμό της διοργάνωσης ανέλαβε η Βασιλική Στρακαντούνα, πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου.