3 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΛΥΡΑ & ΤΗΣ MUSIC BOX ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΒΙΝΥΛΙΟ 180 γραμμαρίων
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ MLK

ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑΣ και τα ΑΝΑΚΑΡΑ
ΩΤΟΣΤΟΠ Που πας αφέντη μέρμηγκα

Ο πρώτος μεγάλος προσωπικός δίσκος του Θανάση Γκαϊφύλλια κυκλοφόρησε το 1971 από τη LYRA.
Συμμετέχουν τα Ανάκαρα με τέσσερα παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο ίδιος ερμηνεύει τρία δικά του τραγούδια, καθώς και δημιουργίες των Δημήτρη Ψαριανού, Δημήτρη Ιατρόπουλου, Λάκη Τεάζη, Γιώργου Κοντογιώργου, Γιώργου Σουρή, αλλά και δύο παραδοσιακά σε διασκευή Γιώργου Κοντογιώργου και Δόμνας Σαμίου.
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κοντογιώργος

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ & οι ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ζωντανή Ηχογράφηση

Το «Χωρίς Μακιγιάζ» είναι το πρώτο ζωντανά ηχογραφημένο και το τελευταίο εν ζωή άλμπουμ του Παύλου Σιδηρόπουλου. Οι Απροσάρμοστοι είναι για άλλη μια φορά οι ακούραστοι συνοδοιπόροι, στην παγιωμένη σύνθεσή τους (Γαλανάκης, Πετρίδης, Αράπης, Δαρίβας) με την προσθήκη του Λουκά Γκέκα στα πλήκτρα. Όλα τα κομμάτια του δίσκου –με εξαίρεση το τραγούδι «Τω αγνώστω θεώ» (ηχογραφημένο σε στούντιο εκτέλεση στο «Φλου»)- ήταν γνωστά από τις συναυλίες του Σιδηρόπουλου, αλλά παρέμεναν ακυκλοφόρητα δισκογραφικά. Η ηχογράφηση έγινε στη μουσική σκηνή Μετρό, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 1989 και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από την Music Box σε παραγωγή του Πάνου Ηλιόπουλου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ

Στον απόηχο της θητείας του στο νεανικό συγκρότημα Νοστράδαμος, το οποίο από το 1973 είχε αρχίσει να διαλύεται, ο Στέλιος Φωτιάδης ηχογράφησε τον δίσκο “Καινούργια μέρα”, ίσως θέλοντας με τον τίτλο αυτό να προαναγγείλει τη νέα πορεία του μουσικού του προσανατολισμού.
Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 ποπ τραγούδια με στοιχεία ροκ και φολκ, όλα σε μουσική του Φωτιάδη, ενώ οι στίχοι των περισσότερων υπογράφονται από την Εύη Ρουμελιώτη. Βασικός ερμηνευτής ο Βλάσης Μπονάτσος, ενώ συμμετέχουν η Δέσποινα Γλέζου και ο Δημήτρης Ψαριανός.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1975 από τη ΛΥΡΑ, και αποτελεί έναν από τους πιο σπάνιους δίσκους του καταλόγου της, αφού μέχρι και σήμερα ήταν εξαιρετικά δυσεύρετος.