Το Φανταστικό Χωριό του Σπύρου Γραμμένου
Σάββατο 10 Νοεμβριου 2018
Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Τον Σπύρο Γραμμένο τον μάθαμε στις μικρές μουσικές σκηνές και τώρα τελευταία και σε μεγαλύτερες. Τον μάθαμε μέσα απο τα τραγούδια του, τον μάθαμε για τον ιδιαίτερο λόγο του, τον αγαπήσαμε για το χιούμορ του και φυσικά για τις απεριόριστες δυνατότητες του στην κομμωτική! Πλέον ήρθε η ώρα να τον απολαύσουμε και στο θεάτρο. Η ευκαιρία μας δόθηκε μέσα απο την παιδική θεατρική του παράσταση με τίτλο ” Το φαντασικό χωριό του Σπύρου Γραμμένου” που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο μικρό Γκλόρια.

Το φανταστικό χωριό” είναι η ιστορία ενός χωριού που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Η ιστορία και οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί, με τη συνοδεία μουσικής και τραγουδιών, γίνονται μέρος μιας μεγάλης γιορτής όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι. Με λίγα λόγια ένα φανταστικό μέρος για να ζήσει κάποιος. Ένα χωριό με την μεγάλη κεντρική του πλατεία, με τον μεγάλο πλάτανο στη μέση, μα πετρόχτιστα παγκάκια, με χορό και τραγούδια.

Όλα αυτά βέβαια ανατρέπονται στην ιδέα της εξουσιάς απο μερικούς του κάτοικους και έτσι σύντομα δεν θα αργήσουν να έρθουν οι τσακωμοί, η μιζέρια και το χωρίο να το κυριεύσει η μιζέρια και η γκρίνια.

Ο Σπύρος Γραμμένος για πρώτη φορά γράφει και πρωταγωνιστεί, με τη συνοδεία ενός μουσικού επί σκηνής, σ’ ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Κάθε Σάββατο 15:00 | Κάθε Κυριακή 11:30

Καθημερινές για σχολεία

Διάρκεια: 50 λεπτά

Χώρος: Θέατρο Γκλόρια Μικρό

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Εισιτήριο: Κανονικό 9 ευρώ (για σχολεία 6 ευρώ)

επιμέλεια άρθρου : Θάνος Τεγόπουλος