13 + 1 Δευτέρες. 13 + 1 ιστορίες. 13 + 1 προγραμματισμένες Δευτέρες στη κεντρική σκηνή του Σταυρού του νότου. Έτσι γρήγορα με  έναν υπολογισμό θα βγάλουμε Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, Του αγιαννιού, τσικνοπέμπτη, καθαρά Δευτέρα, απόκριες και φύγαμε για Πάσχα.

Ακόμα ένας δυναμικός χειμώνας για τον Σωκράτη και για όλους εμάς. Να μαζευόμαστε να σκαρωνουνε κάθε βράδυ και μια ιστορία που θα έχει ήρωα τον άλλον μας ευατό. Πάνω κάτω ξέρουμε τι περιμένουμε. Ένα γεμάτο πρόγραμμα με όλα τα αγαπημένα τραγούδια του κοινού του Σωκράτη, τραγουδια από τον τελευταίο δίσκο με “Στόμα που γελά” που γίνανε και αυτά αγαπημένα και που μετά από τη μεγαλειώδη καλοκαιρινη περιοδεία, βρήκε μέρος να φωλιάσει και αυτόν τον χειμώνα (ελπίζουμε χωρις κανόνα) όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Σαδικης . Καλά όλα αυτά αλλά περιμένουμε να ακούσουμε και τα αγαπημένα του Σωκράτη. Αυτά που λέει και ανατριχιάζεις. Αυτά που δεν είναι δικά του, αλλά και στην τελική ποιος τραγουδιστής ορίζει τι είναι δικό του και τι όχι. Δικά σου τα κάνεις με τις ερμηνείες και ο Σωκράτης από ερμηνείες άλλο τίποτα. Ναι αυτά τα λαϊκά τα ωραία. Μια μολύβια, δε σε κρινω, τρελή και αδέσποτη. Να βλέπει ο Άκης πανου, ο Παπάζογλου, ο  Μάρκος και να γουστάρουν.

Τα έχουμε ξαναγράψει αλλά δεν έχουμε και πρόβλημα να το ξανακάνουμε. Ο Σωκράτης είναι η αξία η σταθερή. Ξέρεις ότι όταν θα πας να το δεις θα πάρεις και εσύ λίγο  από αυτή την αύρα. Τα υπόλοιπα κατά την διάρκεια αυτών των τεσσάρων και πλέον μηνών που θα πορευόμαστε παρέα.



Κείμένο : Θάνος Τεγόπουλος

Βίντεο : mousikesebeeries, mysterphaz