90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ 29 & 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η Κληματαριά έκλεισε τα 90 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει. Ελάτε και εσείς στη μεγάλη μας γιορτή, σε ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Δρόμου, στην Πλατεία Θεάτρου, στου Ψυρρή, στη γειτονιά μας! Δύο ημέρες αφιερωμένες στη μουσική που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα στον χώρο της Κληματαριάς (και όχι μόνο)… και προπάντων για καλό σκοπό.
Είσοδος 3 ευρώ, Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8

Ώρα έναρξης: 20:30
Συμμετέχουν:

– ΡΕΜΠΕΛΕΤΙΚΟ
Σοφία Μέρμηγκα, Τάσος Γεωργόπουλος, Τάσος Γιαννούσης, Στέργιος Μητρούσης, Αποστόλης Μπουρνιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος

– ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΙΟ, ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ & ΟΙ ΕΠΙΤΙΜΟΙ
Ελένη Δημοπούλου, Αναστασία Εδέν, Σοφία Μέρμηγκα, Χρυσή Παπαγιαννούλη, Δήμος Βουγιούκας, Γιάννης “Βλάχος” Παπαβασιλείου, Δημήτρης Σοφρώνης

– ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΑΣ & ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 30/8

Ώρα έναρξης: 20:30
Συμμετέχουν:

– Κατερίνα Τσιρίδου, Σπύρος Πατράς, Νίκος Πρωτόπαππας, Αντώνης Τζίκας

– Ka.M.Pos.oi band
Θοδωρής Στούγιος, Μανώλης Καλπάκης, Άγης Παπαπαναγιώτου, Θοδωρής Μέρμηγκας

– Δημήτρης «Χαΐνης» Αποστολάκης & Μανώλης Πάππος
Μαρία Φασουλάκη, Νίκος Γύρας, Μιχάλης Δάρμας

– Φωτεινή Βελεσιώτου
Νίκος Παπαναστασίου, Γιώργος Καραμφίλης, Δημήτρης Μακρής

– Νησιώτικο γλέντι
Αυγερινή Γάτση, Μαρία Πλούμη, Σωτήρης Μαργώνης, Θοδωρής Μέρμηγκας

– Την εκδήλωση πλαισιώνει ο βιρτουόζος Καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλλης.

Παρουσίαση φεστιβάλ: ΛΑΟΥΡΑ ΠΑΠΠΑ

Τι μας περιμένει αυτές τις ημέρες; Ένα μουσικό πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας, ένα διήμερο γλέντι όπου όλοι θα γίνουν ένα: και όσοι πέρασαν έστω και μια στιγμή από την αυλή της Κληματαριάς, αλλά και όσοι θέλουν να βιώσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός μουσικού πανηγυριού όχι σε κάποιο νησί διακοπών, αλλά μέσα στην πόλη, εκεί που βρισκόταν κάποτε το ιερό του Απόλλωνα.
Αγαπημένοι συνεργάτες, αγαπημένοι φίλοι, αγαπημένα παιδιά της Κληματαριάς θα βρεθούν όλοι μαζί σε αυτή τη γιορτή. Οι άνθρωποι που θα παίξουν και θα τραγουδήσουν στο φεστιβάλ είναι ένα σημαντικό δείγμα από τη μουσική ιστορία του μαγαζιού.

Η Φωτινή Βελεσιώτου ήταν μέρος του δυναμικού του μαγαζιού για 5 ολόκληρες σεζόν, το ίδιο και ο Μανώλης Πάππος. Ο Θοδωρής Μέρμηγκας με τις παρέες του (Ka.M.Pos.oi Band – Νησιώτικό Γλέντι) είναι σταθεροί συνεργάτες της Κληματαριάς για τουλάχιστον 7 χρόνια. Ενώ οι πιο νέοι Ρεμπελέτικο (2 σεζόν), Δημήτρης Αποστολάκης, Κατερίνα Τσιρίδου (1 σεζόν) ήρθαν δυναμικά τα τελευταία χρόνια για να μείνουν. Την ίδια στιγμή, ο Άθως Δανέλλης, με τον Καραγκιόζη του, καλύπτει τα κενά χρόνου με γέλιο και παράδοση.

Μακροβιότερο μέλος της Κληματαριάς το Γνωστό Τρίο (Τάσος Γιαννούσης, Παναγιώτης Κατσιμάνης, Αντώνης Τζίκας) που παίζει συνεχόμενα από το 1997. Από το 2010, με το όνομα αυτό, έγινε και επίσημα houseband της Κληματαριάς.

Ο εξαίρετος καλεσμένος Γιώργος Μάγγας έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το μαγαζί , καθώς έπαιξε και στο προηγούμενο φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Κληματαριά, πριν 10 χρόνια.