Καραγκιόζης Γιουργια φέστιβαλ λοιπόν. Το αγαπημένο μουσικό καφενείο, Καραγκιόζης στο πεζόδρομο της Κωλλέτη διοργάνωσε το πρώτο του φεστιβάλ. Η ιδέα του ξεκίνησε πρίν απο τρία χρόνια και τα όνοματα που μάζεψε για αυτό το πρώτο φεστιβάλ μόνο αδιάφορο θα μπορούσαν να αφήσουν το κοινό της Αθήνας.

Βρεθήκαμε στην 1η μέρα στο παλιό αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ και απολαύσαμε τρείς πολυαγαπημένες μας μπάντες. Βandallusia, Χειμερινοί Κολυμβητές και Χαίνηδες μας χάρισαν ένα 5ωρο μουσικό συναυλιακό βράδυ, πού δύσκολα συναντάς τέλη Ιουνίου στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Τη βραδιά ανοίξαν οι Bandallusia. H 10μελής μπάντα που σιγά σιγά κερδίσει όλο και περισσότερους φίλους,  μας παρουσίασε για μία ώρα και κάτι τραγούδια απο τον προσωπικό τους δίσκο με τίτλο “Λοξοδρόμια” αλλά και αγαπημένα τραγούδια ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο αυτό το όμορφο βράδυ.

Τη σκυτάλη πήραν οι Χειμερινοί Κολυμβητές με τον Αργύρη Μπακιρτζή να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια. Νομίζω πως ο σπουδαίος Αργύρης έβγαλε τελείως εκτός χρονόδιαγράμματος την οργανωση της παραγωγης, αφού σχεδόν τον παρακάλαν να κατέβει απο τη σκηνή αλλά “αρνούταν πεισματικά” λέγοντας μας ακόμα ένα, ακόμα ένα. Βέβαια αυτό κανέναν δεν χάλασε αφού τα τραγούδια και οι ιστορίες των Χειμερινών και του Μπακιρτζή, είναι απο τα  πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να παρακολουθήσεις.

Το τέλος άνηκε στους Χαίνηδες. Ξεκινώντας με τον “Καφενέ” οι Χαίνηδες έδωσαν υποσχέσεις για μία ακόμα σπουδαία μουσική σύμπραξη ανάμεσα σε μουσικούς και κοινό. Ακροβάτης, Καπηλιό, συνταγές μαγειρικής, μάγος μερικά απο τα αγαπημένα τραγούδια των Χαίνηδων απο την σχεδόν τριαντάχρονη πορείας τους.

Δεν ξέρω αν η παραγωγή ικανοποιήθηκε με αυτό το πρώτο φεστιβάλ, εμείς πάντως το χαρήκαμε πολύ. Τρείς εξαιρετικές μουσικές μπάντες, με φθηνό εισιτήριο και φθηνές μπύρες. Ελπίζουμε το Γιούργια Φεστιβαλ να έχει και συνέχεια του χρόνου και όπως είπε και ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης του Καραγκιόζη, μακάρι να συμμετάσχουν και άλλα καφενεία απο την περιοχή των Εξαρχείων για να υπάρχουν ακόμα πιο όμορφα μουσικά βράδια στο μέλλον!

Επιμέλεια άρθρου : Τεγόπουλος Αθανάσιος











Για περισσότερες φωτογραφίες, πατήστε εδώ