Ψαραντώνης

Κυριακή 1 Απριλίου

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Μαζί του:
Νίκη Ξυλούρη, λύρα και κρουστά
Γιάννης Παξιμαδάκης, λαούτο
Γιάννης Παπατζάνης, κρουστά

Ώρα έναρξης: 22:00

Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, για να μας χαρίσει μία μοναδική βραδιά με τη λύρα του. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».

Νέος και πανάρχαιος μαζί, ο Ψαραντώνης με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων μαζί και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.

Από 2009 έως σήμερα, συνεργάζεται δισκογραφικά και σε μουσικές παραστάσεις στην Ευρώπη, με τον Vinicio Capossela.

Τον Ψαραντώνη επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 οι Λετονοί δημιουργοί του πολιτιστικού προγράμματος Mindpower/ Domasspēks, που εντάσσεται στις πολιτιστικές δραστηριότητες της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1η Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2015) και το οποίο αποσκοπεί στο να γεφυρώσει πολιτιστικά τα Ευρωπαϊκά κράτη με την προεδρεύουσα χώρα.

Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ), όπου και προβάλλεται βίντεο με τον ίδιο να παίζει λύρα.

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμές
12 ευρώ στο μπαρ | με μπύρα ή κρασί
15 ευρώ στο μπαρ με ποτό
18 ευρώ το ποτό στο τραπέζι
Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 50 ευρώ
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 100 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων
www.viva.gr 
11876
σε όλα τα καταστήματα
Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, viva kiosk, αθηνόραμαgr, Yioleni’s
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλ. 210 9315 600
www.gialino.gr