Η τραγουδίστρια Έλενα Κυρανά πέθανε χθες, σε ηλικία 75 ετών, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή της το τελευταίο διάστημα. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη σε όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της.
Ενεργό μέλος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, είχε συνεργαστεί, την χρυσή εποχή των Μπουάτ, με όλους σχεδόν τους τραγουδιστές και συνθέτες του είδους.
Έγινε γνωστή το 1969 από τη συμμετοχή της, με τον Γιάννη Πουλόπουλο, στο δίσκο «12 τραγούδια F. G. Lorca», του Γιάννη Γλέζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Συμμετείχε, επίσης, στον δίσκο των Λίνου Κόκοτου και Άκου Δασκαλόπουλου «Ο κήπος», που κυκλοφόρησε το 1971.

Η Έλενα Κυρανά είχε κυκλοφορήσει, επίσης, και κάποια τραγούδια σε δισκάκια 45 στροφών, την περίοδο 1967 – 1976, ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Φάρος» (1976) και «Τα χρώματα της ίριδας» (1975). Είχε τραγουδήσει σε έξι ελληνικές ταινίες από το 1966 έως το 1975.

Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις ήταν το 2013 στο πλευρό του τραγουδοποιού Ορφέα Περίδη στο Σταυρό του Νότου Plus όπου είχαμε την τύχη να είμαστε εκεί (από εκείνο το βράδυ και το ακόλουθο βίντεο)
Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Περιστερίου.