Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017


Το έτος 2017 ορίζει πλέον με διαφορετικό τρόπο τον χώρο και τον χρόνο για την Ελευσίνα . Διεκδικήσαμε δυναμικά και πήραμε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Η πόλη μας εξακτινώθηκε στην Ευρώπη και όχι μόνο , ο χρόνος πύκνωσε , ότι δεν πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να το κατορθώσουμε μέσα στα επόμενα πέντε.
Το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα, πρότυπο προς μίμηση. Ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.
Σε αυτό το όραμα εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια το έτος 2017 εκδηλώσεις ποιότητας και ήθους, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Συνολικά φιλοξενούνται περισσότερες από 60 εκδηλώσεις:
21 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 17 μουσικές, 14 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 2 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, 2 διαλέξεις.
Το μεγάλο όχημα αυτής της επιτυχίας, ήταν το Φεστιβάλ Αισχύλεια. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε , σ’ αυτή την νέα περίοδο το ήθος που δίδαξε. Τότε είναι σίγουρο ότι η Ελευσίνα θα είναι το παράδειγμα της πόλης που πέτυχε και έτσι θα ξεπλύνει το άγος των προηγούμενων Ελληνικών πολιτιστικών πρωτευουσών.

Πρόγραμμα Μουσικών Εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου

 

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ | ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «ΦΟΡΤΗΓΟ» και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη το παρουσίασε ζωντανά αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του “Παρνασσού” και το Καλοκαίρι σε λίγους επιλεγμένους χώρους. Την Δευτέρα στις 4 Σεπτεμβρίου το ΦΟΡΤΗΓΟ θα ακουστεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του ΦΟΡΤΗΓΟΥ, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του ΦΟΡΤΗΓΟΥ θα ακουστούν κι εκείνα όπως η “Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.” ή η “Αμνηστεία ’64” -που μπορει να κόπηκαν απ΄την λογοκρισία το ΄64-΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

με τους: Κατερίνα Πολέμη, Θέμο Σκανδάμη, Εύη Μάζη,
και τους: Γιώτη Κιορτσόγλου, Δημήτρη Λάππα

Ήχος: Γιάννης Τούντας
Φώτα: Περικλής Μαθιέλης
Εικαστική επιμέλεια: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Ενδυματολόγος: Ζαΐρα Φαληρέα

Ημέρα : 4 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : 5€-12€

Μουσική Παράσταση Κώστας Λειβαδάς | Συμμετέχουν Γιάννης Κότσιρας – Ελένη Τσαλιγοπούλου – Βασίλης Σκούλας

Ο Κώστας Λειβαδάς με εκλεκτούς προσκεκλημένους τους Ελένη Τσαλιγοπούλου Γιάννη Κότσιρα Βασίλη Σκουλά Θα εμφανιστεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο Παλαιό Ελαιουργείο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017»
Εδώ και 18 χρόνια έχει βρει τον τρόπο να μας συμπαρασύρει στο δικό του δρόμο και να ριζώνει στις καρδιές μας με μελωδίες και νότες αγαπημένες. Ο Κώστας Λειβαδάς, ένας από τους πιο πετυχημένους συνθέτες και τραγουδοποιούς της γενιάς του, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 ετοιμάζει μια μοναδική συναυλία με τρεις συμμετοχές – σταθμούς, τόσο στην προσωπική όσο και στη δημιουργική του πορεία.

Ελένη Τσαλιγοπούλου
Γιάννης Κότσιρας
Βασίλης Σκουλάς

Μαζί τους ο Κώστας Λειβαδάς σχεδιάζει και προετοιμάζει, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, μια μεγάλη γιορτή με τραγούδια που αγαπήσαμε και πάντα σιγοτραγουδάμε…
Όλα τα τραγούδια του Κώστα που έχουμε αγαπήσει, είτε με τη φωνή του είτε με άλλους ερμηνευτές, θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς.

Από το «Κάθε Μπαλκόνι έχει άλλη θέα» και το «Πιάσε με» μέχρι το «Για να σε συναντήσω» και από το «Μοίρα μου έγινες» μέχρι την «Επιμονή σου» (που υπογράφει και μοιράστηκε με την Ελεονώρα Ζουγανέλη).
Τραγούδια όπως τα, «Δειλά» (Το καράβι από την Φολέγανδρο), «Γραμμένο με κόκκινο», «Τα παιδιά των Δρόμων», το περίφημο «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» (που έγραψε με τον Γιώργο Δημητριάδη), και το πολύ πρόσφατο «Τράβα ρε μάγκα» (που έγραψαν μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, διασκευάζοντας το παλιό θρυλικό τραγούδι), αλλά και άλλα τραγούδια από το θησαυρό της ελληνικού ρεπερτορίου, που ο Κώστας έχει αγαπήσει και ενίοτε έχει «πειράξει» ενορχηστρωτικά με πολύ αγάπη και σεβασμό.

Ένα μουσικό ταξίδι που θα σταθεί και στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, που συνδέει το παρελθόν του Κώστα με το σήμερα, στο οποίο εξέχουσα θέση έχει η μουσική του επανασύνδεση με το γκρουπ «Υπνοβάτες», για το οποίο ο Κώστας Λειβαδάς έγραψε τα πρώτα του ηλεκτρικά και με ελληνικό στίχο, τραγούδια, από το 1991 έως το 1994. 23 χρόνια μετά ξανασυνδέονται και ετοιμάζονταν να εκδώσουν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο «Χαμένη διαδρομή», από την οποία ήδη κυκλοφορεί το νέο τραγούδι, «Λες να μην ξέρω»

Ελένη Τσαλιγοπούλου… Μια σχέση ζωής που μετρά πάνω από 15 χρόνια δημιουργίας και έχει αποτυπωθεί σε τραγούδια-σταθμούς, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και ζηλευτό δίδυμο ερμηνεύτριας και δημιουργού. Αμέτρητες συνεργασίες, μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις σε μια δημιουργική σχέση που επανέρχεται πάλι και πάλι, σε στιγμές που δεν το περιμένει κανείς. Όλα αυτά εν αναμονή των καινούργιων τους τραγουδιών, που θα υπάρχουν στο νέο δίσκο της Ελένης, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Οκτώβρη.

Γιάννης Κότσιρας… ένας από τους αγαπημένους του ερμηνευτές που τους ενώνουν τραγούδια – σταθμοί όπως τα, «Πως θα πεθάνω εγώ για σένα» και «Κάθε μήνας Αύγουστος». Συναντήθηκαν πριν χρόνια και με αφορμή τη δισκογραφική δουλειά «30+κάτι» άρχισε μια συνεργασία και φιλία ακέραιη και αμοιβαία που φθάνει στο σήμερα με δύο νέα τραγούδια που τους έφεραν ξανά κοντά, «Τα καλοκαίρια μας» και «Μ’ ένα χτύπημα».

Βασίλης Σκουλάς… τους ενώνει μια Κρήτη ολόκληρη.
Δύο γενιές μουσικών από ρίζα κοινή. Ο Κώστας Λειβαδάς, σε αυτή την παράσταση συναντά για μια ακόμη φορά τον ήρωα του Βασίλη Σκουλά. Ο κορυφαίος ερμηνευτής και λυράρης Βασίλης Σκουλάς θα βρεθεί επί σκηνής με τον Κώστα για να τιμήσουν την κρητική ρίζα και να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί «Θα σε φιλέψω στεναγμέ».

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ημέρα : 13 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : 5€-12€

Μίλτος Πασχαλίδης

O Μίλτος Πασχαλίδης σε μια μοναδική συναυλία με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» πλάι στα δικά του αγαπημένα τραγούδια και ό,τι φέρει η στιγμή.

«Έλα να πούμε δύο λόγια απλά

Κι αν θέλεις κι άλλα τόσα

Από εκείνα που εξηγεί

μόνο η δική μας γλώσσα»

 

Αυτή τη δική μας γλώσσα μιλάει τα τελευταία 22 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του.

Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και τη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος έρχεται με «αποσκευές» που μετράνε πολλά αγαπημένα τραγούδια από «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης» ως το «Σ’ τα Είπα Όλα» και από τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισμένες Άγκυρες», καθώς και τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Περσείδες».

Ο τελευταίος του δίσκος, εμπνευσμένος από τον έρωτα και την απώλεια, είναι πιστός στο πνεύμα και το ύφος του Μίλτου με τραγούδια του να έχουν ήδη καταγραφεί στην κοινή συνείδηση.

 

Νίκη Γρανά – πιάνο, ακορντεόν, Ηλίας Δουμάνης – τύμπανα,

Δημήτρης Μουτάφης – μπάσο, Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστά,

Πάρις Περυσινάκης – λύρα, μαντολίνο, Δημήτρης Σινογιάννης – ηλ. κιθάρα

Πασχάλης Κολέντσης – ηχοληψία, Μανώλης Μπράτσης – φωτισμοί

Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ημέρα : 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : 5€-12€

Λεωνίδας Μπαλάφας

Μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Λεωνίδας Μπαλάφας επισκέπτεται το νησί την Ελευσίνα (Γήπεδο μπάσκετ Πλατεία Μαγούλας)  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχύλεια, για μια συναυλία παρουσιάζοντας παλιές και νέες του δημιουργίες.

 

Μαζί του οι:

Άγγελος Πολυχρόνου: Κρουστά
Διονύσης Κοκόλης: Τρομπέτα
Λευτέρης Βαρθάλης: Μπάσο, φωνητικά
Μιχάλης Καταχανάς: Βιολί, φωνητικά
Νίκος Χριστόπουλος: Τύμπανα
Σπύρος Βρυώνης: Ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά
Χρήστος Κυριαζής: Σαξόφωνο

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ημέρα : 16 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : Δωρεάν

Les trois Femmes

Les Trois Femmes είναι ένα γυναικείο φωνητικό τρίο που εμπνέεται από τις μουσικές της δεκαετίας του 20’, του 30’ και του 40’. Οι πρωτότυπες και μοναδικές μουσικές ενορχηστρώσεις των τριών φωνών παρασύρουν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, σε αυτή τη χαμένη εποχή της αθωότητας, διευρύνοντας ταυτόχρονα τα όρια της αρμονίας και της μουσικής φαντασίας… γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Οι τρεις και μερικές φορές τέσσερις φωνές, πλαισιώνονται από ένα κουαρτέτο που αποτελείται από πιάνο, κιθάρα, κοντραμπάσο και drums.

Φωνητικά

Μαντώ Παναγιωτάκη

Μύρτα Σακελλαρίου

Τατιάνα Μιχαηλίδου

Ενορχηστρώσεις & Κιθάρα

Mark Joseph Priest

Πιάνο

Μάνος Αθανασιάδης

Κοντραμπάσο

Αντώνης Αρβανίτης

Drums

Πάνος Γεωργακόπουλος

Ημέρα : 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : 5€

String Demons

Η περιπέτεια τους στον κόσμο έχει ξεκινήσει από την Αθήνα. Με μοναδικό και εκρηκτικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή με το Ροκ ..και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό, τρέλα, χιούμορ , κρουστά – τύμπανα και Έγχορδα … !!! και το αποτέλεσμα είναι μαγικά εκρηκτικό. Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, το βιολί της Λυδίας, η ματιά τους πάνω στις συνθέσεις των Iron Maiden, των Queen , του Vivaldi, του Βαμβακάρη και πολλών άλλων, εκεί που η Lady Gaga θα συναντηθεί με τα Λαικοδημοτικά , οι Abba με τα Ποντιακά , οι εξ’ ολοκλήρου δικές τους, ο ηλεκτρισμός σε αντίθεση με την κλασική παιδεία των δύο αδελφών,  οι επιρροές από Χριστιανικούς και Βυζαντινούς ύμνους ,οι μουσικές εκπλήξεις και οι συνεχώς καινούργιες διασκευές-συνθέσεις που ετοιμάζουν μαγεύουν κάθε ακροατή και η ατμόσφαιρα γίνεται τουλάχιστον διονυσιακή όταν τα δάχτυλα τους ακουμπήσουν τα έγχορδα. Και οι δύο πήραν τα διπλώματα τους με άριστα παμψηφεί και Α ‘Βραβείο, έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και λάβει ενεργά μέρος σε σεμινάρια μεγάλων δασκάλων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο και σε πολλές άλλες σκηνές και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη-Κύπρος-Αμερική). Στην μέχρι τώρα πορεία τους σαν σχήμα, που ξεκίνησε μόλις το 2014-15, έχουν καταφέρει να σταθούν πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους με τους ανατρεπτικούς-ψυχαγωγικούς δίσκους και  τις sold out παραστάσεις τους έχοντας αποκτήσει κιόλας φανατικό κοινό .Αυτή τη περίοδο ‘’μαγειρεύουν’’ τον τρίτο τους Stringdemoniko δίσκο που θα κυκλοφορήσει από την MINOS-EMI UNIVERSAL.

Στις 23 Ιουνίου του 2016 κυκλοφόρησε ο δεύτερος stringdemoνικός δίσκος. Φέρει τον τίτλο ” Fear of the Bach ” και περιέχει εκρηκτικούς συνδυασμούς της Heavy Metal, της Παραδοσιακής και της Κλασσικής μουσικής! Όταν τον εντοπίσετε, να γνωρίζετε ότι  περιλαμβάνει: επιθετικά Ικαριώτικα Δοξάρια, Iron Maiden και Queen με … ” εγχορδικό ” αέρα, έναν Bach … ροκ, ολοκαίνουργια δικά τους κομμάτια, θεατράλε διάθεση, διονυσιακά κρουστά και … όλα τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε πατώντας το ” PLAY ”! Πάντα με την προσωπική τους αισθητική και σφραγίδα, ο δίσκος ” Fear of the Bach ”, ο οποίος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από δημοσιογράφους και ακροατές, κλείνει μέσα του ένα χορταστικό ”Συμφωνικό Πανηγύρι’’!

O Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη, το «δαιμονικό» ντουέτο εγχόρδων είναι δύο νέοι μουσικοί που με απίστευτο συγχρονισμό μεταξύ τους, με φαντασία στις διασκευές και μείξεις ετερόκλητων τραγουδιών και βέβαια με δικές τους συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από την διακριτή τους ταυτότητα και το προσωπικό τους στίγμα, θα μας ταξιδέψουν από το ροκ μέχρι την κλασική και την παραδοσιακή μουσική με ευρηματικότητα και έντονη επικοινωνία.

  • Θησαυρός! Απλά, συγκλονιστικοί! Σεμνοί και επιδέξιοι μαζί, σκηνικά γοητευτικοί και σίγουροι, γεφυρώνουν ιδανικά τον ενθουσιασμό και την «τρέλα» μιας πανκ μπάντας με την σεμνότητα και την «ησυχία» ενός εκκλησιαστικού ύμνου. . Το ρίγος που ένοιωσα, τα «ομολογεί» όλα.

Χαράλαμπος Γαμβρέλλης, αγιογράφος

  • -H ενέργεια που δημιουργούν αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι είναι τεράστια. Τόσο τεράστια, που μπορεί να κάνει τη γη να περιστρέφεται ανάποδα. Είναι σίγουρα μαγικός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούν τη γνώση και τη φαντασία τους πάνω στις χορδές. Ακόμα και αν δε πιστεύετε στην μαγεία η μουσική τους θα σας μαγέψει. Αν δεν το βιώσετε ζωντανά δε μπορείτε να καταλάβετε για τι μιλάμε. Όταν παίζουν οι String Demons τα vibes κυριολεκτικά χοροπηδάνε στο χώρο ανακατεύοντας το σύμπαν. Δεν είναι ούτε η γνώση, δεν είναι ούτε η φαντασία αλλά η ψυχή τους που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στον όρο μουσική. Σας ευχαριστούμε για αυτό που ζήσαμε μαζί σας.

Αλέξανδρος Σουλαχάκης, ακροατής.

 

Μουσική, ρυθμός, τρέλα, έγχορδα !!!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ημέρα : 27 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:00
Κόστος : 5€

Theodore

Ο Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Aπό την αρχή της καριέρας του έχει δείξει ένα σπάνιο ταλέντο και την τάση του να εξελίσσεται και να πειραματίζεται διαρκώς. Oι επιρροές του, από τους Pink Floyd και Radiohead σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο πιάνο και την παραδοσιακή́ ελληνική́ μουσική́, του δίνουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε μια ευρεία γκάμα ατμοσφαιρικής, ψυχεδελικής και ambient υπόστασης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός μουσικός δίνει μια ιδιάζουσα, δική του ηλεκτρονική post-rock τεχνοτροπία και αντίληψη στη σύνθεση και υλοποίηση της μουσικής του, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Έχει ήδη δύο άλμπουμ στο ενεργητικό του, το «7» και το «Ιt is but It’s not”. Το τελευταίο μάλιστα έχει την υπογραφή του Ken Thomas, του παραγωγού των Sigur Ros και του Yann Tiersen, ενώ κέρδισε διθυραμβικές κριτικές, ανάμεσά τους και αυτήν από το ΒΒC6 και τη Lauren Laverne δηλώνοντας ότι «είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορούμε να ακούσουμε αυτή την στιγμή!»

Οι live εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και τόσο ξεχωριστές όσο και οι συνθέσεις του. Σε αυτές συγκαταλέγονται το opening act στο live των Sigur Ros στην Αθήνα (Ιούνιος του 2016 @ Release Athens Festival), η παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός (2015) όπου έντυσε μουσικά την ταινία του Buster Keaton ‘The Cameraman’ παίζοντας ζωντανά, η πρώτη του εμφάνιση στο Fuzz Club (2016) με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του καθώς και οι live εμφανίσεις του στο six d.o.g.s στην Αθήνα και σε clubs & φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Tους τελευταίους μήνες ο Theodore είναι ξανά στο στούντιο και γράφει τον καινούργιο δίσκο που θα κυκλοφορήσει από την United We Fly, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί live εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου παρουσιάζει το καινούργιο του υλικό μαζί με τα τραγούδια των δύο προηγούμενων δίσκων του.

Ημέρα : 29 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : 5€

Σtella

 

Η Σtella (Στέλλα Χρονοπούλου) είναι συνθέτρια, τραγουδίστρια, μουσικός και ζωγράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να γράφει μουσική παράλληλα με τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της ομώνυμο άλμπουμ, από την Inner Ear Records, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά indie pop άλμπουμ της χρονιάς, με τα κομμάτια «Detox» και «Picking Words» να έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από ακροατές και ραδιόφωνο.

Πέρα από την προσωπική της δουλειά, από το 2014 συνεργάζεται με τον NTEiBINT, με τρεις κυκλοφορίες στην Βελγική Eksimo Recordings. Τον Μάιο του 2015, έγραψαν μαζί την μουσική για την παρέλαση των αθλητών της Τελετής Έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων (Μπακού, Αζερμπαϊτζάν), η μουσική ολόκληρης της Τελετής ήταν υποψήφια για βραβείο Daytime Emmy το 2016.

 

Στις αρχές του 2017, η Σtella κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της «Works For You» από την Inner Ear Records και τον Μάρτιο του 2017 συμμετείχε στο South by Southwest (SXSW), στο Austin, Texas της Αμερικής, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο.

 

Σtella (φωνή/κιθάρα)

Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα)
Βελισσάριος Πράσσας (μπάσο)
Ηλίας Αρωνίδης (τύμπανα)

Ημέρα : 30 Σεπτεμβρίου
Ώρα : 20:30 – 23:30
Κόστος : 5€