Πάνος Μουζουράκης – Σπύρος Γραμμένος
Σταυρός Του Νότου

Όποιος περιμένει μια βραδιά με γέλιο, θετική αύρα, χαρούμενα τραγούδια και τραγουδιστές με ενέργεια και αυτοσαρκασμό, θα πέσει μέσα. Αυτό ακριβώς θα δει. Η αλήθεια είναι πως το άκουσμα της συνεργασίας του Γράμμενου με τον Μουζουράκη και ιδίως στη κεντρική του Σταυρού, μου ήρθε κάπως. Βέβαια δεν έπεσα και τελείως έξω απο τις αρχικές μου σκέψεις. Δύο τελείως διαφορετικές εικόνες καλλιτεχνών ενώθηκαν και με το μεγαλύτερο όπλο τους, τη φιλία τους μας κράτησαν συντροφιά για σχεδόν τέσσερις ώρες σε ένα Σταυρό Του Νότου που δεν έπεφτε καρφίτσα που λέμε. Κατάμεστη η σκηνή σαν εκείνα τα μεγάλα τα βράδια.

Πάνος Μουζουράκης & Σπύρος Γραμμένος. Δύο τραγουδιστές με χιούμορ, με στοχευμένους και έξυπνους στίχους, με διαφορετικες μελωδίες, διαφορετικές σκηνικές παρουσίες, διαφορετικούς στίχους και διαφορετικές ιδέες ενώθηκαν και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα χαρούμενο, ρομαντικό, με όμορφους διαλόγους, με χορό και όμορφες μουσικές κυρίως.

Φυσικά δεν ήταν μόνοί. Ο κιθαρίστας Βασίλης Λαγδάς έκλεψε τις εντυπώσεις, ο Χρήστος Κακλάνης στο κλαρινέτο και ο Βαγγέλης Κοτσάμπασης στα τύμπανα κινητήριοι μοχλοί και ο Δημήτρης Φροσύνης στο μπάσο, με τον Μιχάλη Κατσαρό στα πλήκτρα συμπλήρωσαν την όμορφη παρέα. Πρόσημο θετικό στο τέλος της βραδιάς. Ο  Πάνος Μουζουράκης δείχνει να περνάει την πιο ωράια φάση της μουσικής του πορείας και ο Σπύρος Γραμμένος να ανεβαίνει δύο σκαλοπάτια έπειτα απο αυτές τις εμφανίσεις του στη κεντρική του Σταυρού στην έτσι κι αλλίως ιδιαίτερη και αξιοπρόσεχτη παρουσία του εώς τώρα.

Παρασκυεή 30/12 επόμενη στάση, Σάββατο 31/12,  μετά την αλλαγή του χρόνου βέβαια στα πλαίσια του εορταστικού προσγράμματος του Σταυρού Του Νότου θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν. Πάρτε ένα τηλέφωνο πρώτα για καμιά κράτηση και αν είστε τυχεροι…

Για περισσότερες φωτογραφίες, εδώ.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος
Video : mousikesebeeries channel