%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b11Δύο πιάνα, ένα βιολί και μία φωνή. Ώρες ώρες σκεφτόσουν” τι τα ήθελε τα πιάνα και το βιολί”? η μελωδία της φωνής του Βασίλη δεν συγκρίνεται με κανένα όργανο. Ο Βασίλης ένωσε στίχους, ποιήματα και μουσικές σχεδόν ενός αιώνα και μας τα παρουσίασε σε ένα τετράωρο πρόγραμμα στην κεντρική πλέον σκηνή του Σταυρού Του Νότου. Το πιο σημαντικό απ’όλα όμως νομίζω είναι πως αύτος ο άνθρωπος μετά απο 42,43 χρόνια στη μουσική και στις σκηνές συνεχίζει ακόμα να ψάχνεται μουσικά. Συνεχίζει ακόμα μετά απο χιλιάδες ώρες live να δοκιμάζει νέα πράγματα και συνεχίζει να εκπλήσσει το πολυάριθμο και ποικίλο κοινό του.

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b14

Οι φετεινές του εμφανίσεις  στο Σταυρό Του Νότου ήταν έκπληξη απο πολλές πλευρές. Το “9:05” μπήκε αισίως στον τρίτο χρόνο τεράστιας επιτυχίας και ταξιδέυει στην Ελλάδα . Οι Δευτέρες κενές και ο Βασίλης τρίτο χρόνο χωρίς μουσική και όχι θεατρική στέγη αποκλείεται να άντεχε. Μεταξύ μας ούτε εμείς θα αντέχαμε.

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b13

Ήρεμος πάνω στη σκηνή, χωρίς ηλεκτρικές κιθάρες, χωρίς τον Πατεράκη δίπλα του, χωρίς τα ντράμς του Στέφανου Δημητρίου, αλλά με τα πλήκτρα του Ανδρέα Αποστόλου και το βιολί της Μαίρης, ο Βασίλης θυμήθηκε τον Λιόντα, το Ιδιαζόντως, τις Φοινικές και μας έπαιξε ποιήματα όλων σχεδόν των σπουδαίων ποιητών τούτου του τόπου. Ρίτσος, Λειβαδίτης, Καββαδίας, Ελύτης, Νεγρεπόντης, Αλκαίος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Νικόλας Άσιμος και άλλοι πολλοί ακούστηκαν μέσα απο τη μοναδική φωνή του Βασίλη και ταξίδεψε το κοινό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λοίζος, ο Μίκης και ο Μικρούτσικος απο αυτό το μεγάλο ταξίδι.

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b12

Νομίζω πως δεν έχω να γράψω κάτι άλλο. Τα τραγούδια, η μουσική, η ποίηση, η τέχνη τα λένε όλα και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις έιναι να τα βάλεις στη ζωή σου και στο μυάλο σου. Πραγματικά είναι μια παράσταση που απλά δεν μπορεί να τη χάσει κανείς.

Γιατί όπως είπε και ο Βασίλης….”Χρωστάμε πολλά περισσότερα στους ποιητές μας, απ’ότι στους δανιστές μας”

Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος