%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b6%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%82-cd-%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85Ηλίας Ζούτσος – Νέο cd “Κρητιδική εποχή”

Μέσω της νέας δισκογραφικής δουλειάς “Κρητιδική εποχή” ο Ηλίας Ζούτσος παρουσιάζει το καινούργιο του πρότζεκτ από την δισκογραφική εταιρία  του Θανάση Παπακωνσταντίνου “Αχός”.

Στο άλμπουμ αυτό γράφει μουσική και διασκευάζει παραδοσιακά μουσικά μοτίβα  και στίχους γνωστών ή άγνωστων λαϊκών ποιητών της Κρήτης, διαμορφώνοντας 9 κομμάτια-εικόνες διαφορετικές μεταξύ τους, ενοποιημένες όμως στο σύνολο καθώς συνθέτουν  τις βασικές μουσικές επιρροές του (κλασική, παραδοσιακή και ροκ).
Ο συνδυασμός της φωνής όπως τη συναντάμε στην Κρήτη αλλά και στα πολυφωνικά τραγούδια του κόσμου, με τον ήχο της ακουστικής κιθάρας μέσα από πετάλια και εφέ, αποτελεί αφετηρία ανακάλυψης ενός νέου μουσικού ιδιώματος, που συνδυάζει ήχους σύγχρονου αστικού τοπίου με αρχέγονες μουσικές φόρμες.

Εκτός από τον ίδιο στην κιθάρα, τη φωνή, τα φωνητικά, το βιολί και την κρητική λύρα, στις ενορχηστρώσεις συμμετέχουν: ο Φώτης Σιώτας (βιόλα, φωνητικά),  ο Μιχάλης Καλκάνης (μπάσο (κόντρα και ηλεκτρικό), πιάνο), ο Παναγιώτης (Τσίκο) Κατσικιώτης (τύμπανα, κρουστά) και ο Γιάννης Παξεβάνης (ακ. και ηλ. κιθάρα),  ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή μαζί με τον Ηλία Ζούτσο. Τα σχέδια υπογράφει ο ζωγράφος – γλύπτης Γιώργος Χατζάκης.

Το τραγούδι “Τα κάλλη” οπτικοποιήθηκε από τους Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη) (https://youtu.be/l6-7Xr2IyII).


Σημείωμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου

“Προσωπικά, την παράδοση την προσεγγίζω με θαυμασμό αλλά και ασέβεια. Με θαυμασμό ως ακροατής και με ασέβεια ως δημιουργός. Ένα τέτοιο μείγμα διέκρινα και στον Ηλία και έτσι η εργασία του βρήκε τη θέση της στον «Αχό», όπου-πέρα από την προσωπική μου δισκογραφία- θα στεγάζω και προτάσεις άλλων δημιουργών.”

Download link σε μορφή wav
https://we.tl/es5nbfZqWg 

www.iliaszoutsos.gr

www.youtube.com/user/iliaszoutsos

www.facebook.com/iliaszoutsos

Εταιρία διανομής: MLK