παντ

“Να’ ταν ο πόλεμος χορός”

Δέκα παιχνίδια. Δέκα αγαπημένα παιχνίδια. Δέκα παιχνίδια που χάθηκαν και αυτά μέσα στο πέρασμα των ετών όπως όλα τα ωραία, τα ρομαντικά, τα ανθρώπινα , τα ανέμελα. Δέκα παιχνίδια που σε έκαναν να τρέξεις, να κουραστείς, να ιδρώσεις, να ματώσεις. Δέκα παιχνίδια αγαπημένα που πλέον είναι μόνο αναμνήσεις. Δέκα παιχνίδια που ο Παντελής Θαλασσινός και ο Κώστας Φασουλάς τα έκαναν τραγούδια για να μας ταξιδέψουν στα παλιά μας, τα όμορφά μας παιδικά χρόνια.

“…Φώναζα φτου ξελευτερια
έλα ψυχή μου φανερώσου
Στο δέντρο εκείνο που κρυβόσουν
Έτρεφε η ρίζα τ’ όνειρο σου…”

Κρυφτό, μακριά γαιδούρα, τυφλόμηγα, κουτσό , πεντόβολα είναι μερικά απο τα παιχνίδια- τραγούδια που θα βρείτε στο νέα δισκογραφική δουλειά , με κεντικό τίτλο “Να’ ταν ο πόλεμος χορός” και  υπότιτλο “Δέκα παιχνίδια που γίνανε τραγούδια”.

Ο νέος δίσκος του Παντελή Θαλασσινού & του Κώστα Φασουλά που κυκλοφόρησε λίγο πρίν την δύση του 2015 είναι φτιαγμένος με αγνά υλικά. Με φρέσκα προιόντα για μια υπέροχη συνταγή.  Τραγούδια αληθινά, αυτό που λέμε όμορφα διαμαντάκια που πρέπει να φτάσουνε στα αυτία σου, να τα ακούσεις και να παρασύρεις και άλλους στο άκουσμά τους.

“…Μάνα μου κάνε το σταυρό σου
σ’ αυτή τη κατηφόρα ο γιος σου
Κατάφερε να μην τουμπάρει
Χωρίς ποτέ του να φρενάρει…”

Η ιδέα της επεξήγησης των παιχνιδιών πλάι στους στίχους είναι κάτι παραπάνω απο έξυπνη και χρήσιμη σε αυτή την ιδιαίτερη δισκογραφική δουλειά. Την μουσική και στα 10 τραγούδια υπογράφει ο Παντελή Θαλασσινός και τους στίχους ο Κώστας Φασουλάς. Εκτός απο τον Παντελή στο δίσκο τραγουδούν η Νανά Μπινοπούλου & η Φαίδρα Θαλασσινού. Στο επίσημο κανάλι του Παντελή Θαλασσινού στο Youtube θα βρείτε και τα 10 ολοκαίνουργια τραγούδια.

1. Αιχμάλωτοι και σκλάβοι (Σκλαβιά)
2. Κισκιντάκια (Πεντόβολα)
3. Να ‘ταν ο πόλεμος χορός (Πετροπόλεμος)
4. Μεγάλωσα με όνειρα (Τυφλόμυγα)
5. Μάνα μου κάνε το σταυρό σου (Το Πατίνι)
6. Σάλταρε και μη φοβάσαι (Ξυλογαϊδάρα)
7. Ο μονόλογος της κούκλας
8. Μακριά Γαϊδούρα
(Ποταμός)
9. Η μοναξιά με το ένα πόδι
(Το Κουτσό)
10. Έλα ψυχή μου φανερώσου (Το κρυφτό)

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος