bΗ απούσια αυξάνει την επιθυμία για συνάντηση και έτσι προχθές το βράδυ στον Βύρωνα ο κόσμος έδειξε τις διαθέσεις του απο πολύ νωρίς. Η απούσια του θανάση τον τελευταίο χρόνο απο τις συναυλίες έκαναν την βραδιά στο Βύρωνα ένα μεγάλο reunion. Tο θέατρο γνώρισε μεγάλες στιγμές που πρέπει να ανατρέξω μερικά χρόνια πίσω για να θυμηθώ τόσο πολύ κόσμο στο ομορφότερο θέατρο της Αθήνας (κατα την γνώμη μου φυσικά).

Μέσα απο ηλεκτρονικό και γραπτό λόγο είναι αδύνατο να περιγράψεις την ενέργεια και την δίψα του κόσμου όπως είναι και δύσκολο να παρουσιάσεις έναν πολύπλευρο καλλιτέχνη ανεβασμένο στη σκηνή για κάτι περισσότερο απο τρείς ώρες.

UntitledΟ Θανάσης είναι ο καλλιτέχνης με την πιο σύνθετη και πολυτάλαντη μπάντα στην ελληνική μουσική με παρουσία 11 διαφορετικών οργάνων που κάνουν την εναλλαγή του ρυθμού απο παραδοσιακό σε ηλεκτρικό – ψυχεδελικό να γίνεται πιο αρμονικά και απο την ανατολή του ηλίου.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η απαγγελία του Θανάση του νέου τραγουδιού (Ηλιόπετρα) που θα βρίσκεται στον καινούργιο του  δίσκο. Η εκπληκτική ερμηνεία του στο τραγούδι αερικό που όπως φάνηκε του είχε λείψει το συγκεκριμένο ελέω Φώτη Σιώτα. Η αμήχανη στιγμή του Φώτη να τραγουδάει τα τρία ρουμπαγιάτ όρθιος και χωρίς βιολί στα χέρια. Ο πανικός που επικράτησε για ακόμα μια φορά στο Πεχλιβάνη που ξεσήκωσε όλο τον κόσμο( δείτε στο πρώτο βίντεο στο 1:40 για να καταλάβετε) και φυσικά το κοινωνικό μήνυμα και την πρόσκληση του για μια συναυλία με τον Δημήτρη Αποστολάκη και τους deus ex Machina αλλά και σε όλους όσους εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, θυμίζοντας πόσο εύκολα μαζεύτηκε ο κόσμος στις Σκουριές και πώς αντίστοιχα θα μπορούσε να γίνει αυτό ως κίνηση αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

Το επόμενο ραντεβού με το κοινό της Αθήνας ορίστηκε για την Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Βεάκειο

Το πρώτο βίντεο είναι απο τον φίλο Scrom. Εξαιρετική δουλειά.

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

 

 

γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος