big5Μία απόλυτα μουσική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Ζήσαμε μαζί εμπειρίες που θα έχουμε να συζητάμε για καιρό και που θα μας μείνουν ως απόθεμα δύναμης και θετικής ενέργειας για την χρονιά που θα καλωσορίσουμε.

Επειδή ωστόσο μια δυναμική αρχή είναι το ξεκίνημα των πάντων, το Gazarte αποφάσισε να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα του 2014 με την πιο γλυκιά, συναισθηματική και ρομαντική διάθεση.

Tην Κυριακή 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Φώτων, η ταλαντούχα τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, συλλέγουν στιγμιότυπα από τη μέχρι τώρα πορεία τους, καθώς και συναισθήματα που προκάλεσε η χρονιά που πέρασε, χαρίζοντας στο κοινό του Gazarte μια βραδιά γεμάτη φρεσκάδα, neo-folk ήχους και αγαπημένες indie μελωδίες.

 Η Ειρήνη είναι ένα από τα ονόματα εκείνα που συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν όσο λίγα τη χρονιά που πέρασε. Όσο πολύ λίγα για την ακρίβεια. Το ραδιόφωνο, το Διαδίκτυο και ο Τύπους μίλησαν για ένα κορίτσι το οποίο χάρισε όλη την εσωτερικότητά της σε μία μελωδία που συγκίνησε, που αγαπήθηκε και που έδωσε έναν τόσο ελληνικό τόνο σε μία κατά τ’άλλα δυτική μελωδία. Το τραγούδι “In the Light” που διακρίθηκε μέσα από την πλατφόρμα ανάδειξης νέων καλλιτεχνών του Jumpingfish αλλά και επένδυσε μουσικά ένα από τα πιο όμορφα στιγμιότυπα της ταινίας “Αν” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, απότέλεσε ένα από τα τραγούδια εκείνα που μπορεί κάποιος εύστοχα να αποκαλέσει  “soundtracks” του 2013.

Το “In The Light”, καθώς και τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ της Wrong Direction, θα παρουσιαστούν στo συναυλιακό χώρο του Gazarte, μαζί με κομμάτια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Το κοινό του Gazarte, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει πρώτο τις νέες μελωδίες της νεαρής τραγουδοποιού, αλλά και διασκευές των αγαπημένων της Arcade Fire, Alt J, Regina Spector, Mumford and Sons, Laura Marling, ερμηνευμένες με εκείνη την ιδιαίτερη εσωτερικότητα που χαρακτηρίζει τον ήχο, αλλά και την παρουσία της Ειρήνης Σκυλακάκη.

Μετράμε αντίστροφα για τις 5 Γενάρη.

Την Ειρήνη θα πλαισιώνουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Ευριπίδης Ζεμενίδης: κιθάρες, ενορχήστρωση

Γιώργος  Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα

Mιχάλης Καλκάνης: μπάσο, κοντραμπάσο

Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα 

Χρήστος  Πετεβής : βιολί

Νίκος Πασσαλίδης: κιθάρα-έγχορδα