Albert+Collins1932 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της blues Albert Collins (1932-1993) γεννήθηκε στην πόλη Λεονα του Τέξας. Είναι γνωστός και ως “the Ice Man”, “the Master of the Telecaster” και “the Razor Blade”. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα στην περιοχή του Χιούστον στο Τέξας. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το ορχηστρικό μουσικό κομμάτι “Frosty”. Το 1983 κέρδισε το βραβείο W. C. Handy “Best Blues Album of the Year” για το “Don’t Lose Your Cool” και το 1987 μοιράστηκε με τους Robert Cray και Johnny Copeland, βραβείο Grammy για το άλμπουμ “Showdown!”. Υπήρξε επιρροή για πολλούς κιθαρίστες όπως Gary Moore, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, John Mayer, Frank Zappa, Ronnie Wood, Jimmy Page, Eric Clapton κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του 20ου αιώνα.

aljackson3801975 Ο Αμερικανός ντράμερ και μέλος των Booker T. & the M.G.’s, Al Jackson, Jr. (Alan Jackson 1935-1975) δολοφονείται σε ηλικία 39 ετών από διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί. Αφού τον υποχρέωσαν να πέσει στα γόνατα, τον πυροβόλησαν πέντε φορές στη πλάτη. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ του 20ου αιώνα. Αποκαλείται και “the Human Timekeeper”. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Rufus Thomas, Carla Thomas, Eddie Floyd, Sam & Dave, Otis Redding, Albert King. Το 1971 μαζί με τους Willie Mitchell και Al Green έγραψε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τελευταίου, το τραγούδι “Let’s Stay Together” που αργότερα τραγούδησε και η Tina Turner.

WishYouWereHere-3001973 Μετά την μεγάλη επιτυχία του “The Dark Side of the Moon”, οι Pink Floyd δεν ήταν σίγουροι για το πώς θα ξανά πετύχουν την τεράστια δημοτικότητα του τελευταίου τους άλμπουμ. Αποφάσισαν λοιπόν να πειραματιστούν και να προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα άλμπουμ μόνο με ήχους από κοινά οικιακά αντικείμενα. Σήμερα, ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το project “Household Objects”. Εν κατακλείδι θα τα παρατήσουν και θα συγκεντρωθούν στις ιδέες τους για ένα άλμπουμ με τίτλο “Wish You Were Here“.

images (6)1996 Κυκλοφορεί το live άλμπουμ των Nirvana με τίτλο “From the Muddy Banks of the Wishkah” το οποίο περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος από το 1989 έως το 1994. Είναι το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana που κυκλοφορεί μετά το θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain, τον Απρίλιο του 1994. Περιέχει τα τραγούδια: “Smells Like Teen Spirit”, “Lithium”, “Polly” κ.α.