nouvelle1Η παριζιάνικη μπάντα Nouvelle Vague επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, δύο χρόνια μετά από τη θριαμβευτική εμφάνισή τους στη χώρα μας. Το δημοφιλές συγκρότημα έρχεται στον απόηχο του καλοκαιριού, στις 13 Σεπτεμβρίου, στην “Τεχνόπολις” του δήμου Αθηναίων και τα μέλη του υπόσχονται να μας προσφέρουν άλλη μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Μαζί τους η εκρηκτική Liset Alea, ενώ τη βραδιά θα ανοίξει η αυθεντική φωνή του συγκροτήματος, η Melanie Pain παρουσιάζοντας την πρώτη της προσωπική δουλειά. Special guest η Olga Kouklaki, η ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Με απίστευτο κέφι και διάθεση επικοινωνίας με το κοινό, μας παρασύρουν σε χορό και τραγούδι και μας προκαλούν να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει και αγαπήσει.
Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά σύντομα η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς – παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 14 χρόνια. Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους. Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν έναν νέο φρέσκο μουσικό αέρα.

Οι Nouvelle Vague κράτησαν το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων πανκ και ποστ πανκ από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode, και άλλοι και έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της τζαζ της δεκαετίας του ’50 και την ποπ των 60s.
Tα τελευταία χρόνια έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο κατακτώντας το κοινό όπου και αν έχουν βρεθεί.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 22 ευρώ (προπώληση) και στο ταμείο 28 ευρώ