Ραγδαίες οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των Φινλανδών symphonic metallers Nightwish..

Η τραγουδίστρια Annette Olzon δημοσίευσε μέσω του επίσημου blog της την δυσαρέσκειά της να την αντικαταστήσουν σε πρόσφατη συναυλία που έδωσε το συγκρότημα, κάτι που οδήγησε στην άμεση απόλυση της.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η Anette δεν αισθανόταν καλά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να μην ακυρώσουν την συναυλία στο Denver και να εμφανιστούν κανονικά με τις Elize Ryd (Amaranthe) και Alissa White – Gluz (The Agonist) να μοιράζονται τα φωνητικά. Σε επίσημη δήλωση τους ευχαριστούν τον κόσμο που τους βοήθησε με την δυναμική τους συμμετοχή και φυσικά τις δύο νεαρές τραγουδίστριες. Όμως αυτή η κίνηση φαίνεται να εξόργισε την Anette που με δική της δήλωση αναφέρει ότι κανείς δεν τη ρώτησε αν έπρεπε να την αντικαταστήσουν οι δύο προαναφερθείσες τραγουδίστριες και θεωρεί ότι ήταν μια λανθασμένη απόφαση και ζητά συγγνώμη από το κοινό που ήρθε να δει το συγκρότημα και τελικά είδε κάτι διαφορετικό.

Σε ξεχωριστό post συνεχίζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της δηλώνοντας ότι: “Κάποιες φορές αρρωσταίνουμε και οι συναυλίες ακυρώνονται. Η Rihanna δεν θα ζητούσε ποτέ να την αντικαταστήσει η Britney Spears αν η πρώτη ήταν άρρωστη. Για μένα να θεωρεί κάποιος ότι η συναυλία είναι πιο σημαντική από ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο συγκρότημα είναι ανεπίτρεπτο”.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις η Anette Olzon απομακρύνεται άμεσα από τους Nightwish, και τη θέση της καταλαμβάνει (προσωρινά;) η Floor Jansen (ex-After Forever, Revamp)

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση από το συγκρότημα:

“Ακόμα ένα κεφάλαιο της ιστορίας των Nightwish έκλεισε. Nightwish και Anette Olzon αποφάσισαν να διακόψουν με αμοιβαία κατανόηση και για το καλό όλων των εμπλεκομένων. Τον τελευταίο καιρό γινόταν όλο και πιo προφανές ότι η κατεύθυνση και οι ανάγκες της μπάντας βρισκόντουσαν σε σύγκρουση.

Το συγκρότημα δεν είχε καμιά πρόθεση να αναβάλει συναυλίες και σαν αποτέλεσμα είχε να αποφασίσουμε να φέρουμε ως αντικαταστάτρια,με αρχή την 1η Οκτωβρίου στο Σιάτλ, την Floor Jansen (ex-After Forever, Revamp), η οποία θα μας βοηθήσει στην συνέχεια της παγκόσμιας περιοδείας μας του “Imaginaerum”.

Είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι σε αυτό το ταξίδι, σε αυτό το πνευματικό όχημα, και πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Παραμένουμε ενθουσιασμένοι για τις επόμενες περιπέτειες και είμαστε υπερήφανοι για τα δύο υπέροχα albums και τις όμορφες συναυλίες που μοιραστήκαμε μαζί.”

Εμείς απλά να προσθέσουμε ότι η Floor Jansen ήταν μια από τις τραγουδίστριες που είχε ακουστεί το όνομα τους ως αντικαταστάτρια της Tarja Turunen πριν τελικά τη θέση πάρει η συμπαθής μεν, αλλά εντελώς ανεπαρκής για τη θέση Anette.