1947

Ο μεγάλος Μεξικανός rock κιθαρίστας Carlos Santana (Carlos Augusto Alves Santana) γεννήθηκε στο Autlán de Navarro του Jalisco. Έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες ’60 και ’70 με το συγκρότημα Santana και την πρωτοποριακή του διάθεση να ενσωματώσει latin στοιχεία στην rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια τους: “Jingo”, “Evil Ways”, “Oye Como Va”, “Samba Pa Ti”, “Black Magic Woman” (Peter Green) κ.α. Έχει κερδίσει δέκα Grammy Awards και τρία Latin Grammy Awards.

1948

sidiropoulosΓεννήθηκε στην Αθήνα ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής rock μουσικής, ο Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990). Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Δάμων και Φιντίας, το οποίο δημιούργησε το 1970 στην Θεσσαλονίκη με τον Παντελή Δεληγιαννίδη. Λίγο αργότερα γνωρίζονται και ενσωματώνονται με το συγκρότημα Μπουρμπούλια. Ο Σιδηρόπουλος αποχωρεί από το σχήμα το 1974 και συνεργάζεται ως τραγουδιστής με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους, σχηματίζουν τους Σπυριδούλα. Το 1980 συνεργάζεται με το συγκρότημα Απροσάρμοστους με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Εν κατακλείδι”, “Η.”, “Η ώρα του Stuff”, “Κάποτε θα ‘ρθουν”, “Μου ‘πες θα φύγω”, “Να μ’ αγαπάς”, “Ο Μπάμπης ο φλου”, “Στην Κ.” κ.α.

1964

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Chris Cornell (Christopher John Boyle) γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα Soundgarden και Audioslave. Σαν σόλο καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Alice Cooper, Brian May, Slash, Carlos Santana. Σημαντική διάκριση στην καριέρα του αποτελεί η σύνθεση και η ερμηνεία του κομματιού “You Κnow Μy Νame”, για τo soundtrack της ταινίας “James Bond: Casino Royale”, που έγραψε μαζί με τον David Arnold κερδίζοντας μια σειρά βραβείων, όπως και βραβείο Grammy το 2008.Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Black Hole Sun”, “Like a Stone”, “Be Yourself”, “You Know My Name” κ.α.

1965

Ο Bob Dylan κυκλοφορεί στην Αμερική μια από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, το τραγούδι “Like a Rolling Stone”. Ηχογραφήθηκε στις 16 Ιουνίου. Τα επόμενα χρόνια θα τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως οι The Four Seasons, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Michael Bolton κ.α. Το τραγούδι θα σκαρφαλώσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard και την τέταρτη των Βρετανικών Singles Chart.

1974

Ο Joey Ramone, μέχρι τότε ντράμερ του Βρετανικού punk rock συγκροτήματος The Ramones, αφήνει τα τύμπανα και αναλαμβάνει ρόλο βασικού τραγουδιστή…