1935 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του συγκροτήματος The Mamas and The Papas, John Phillips (John Edmund Andrew Phillips 1935-2001) γνωστός και ως Papa John, γεννήθηκε στο Parris Island της Νότιας Καρολίνας. Τη δεκαετία του ’60 γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα με τραγούδια όπως τα “California Dreamin'”, “Monday, Monday”, “I Saw Her Again” κ.α. Το 1998 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

 

 

1939 Ο Βρετανός παραγωγός ραδιοφώνου John Peel (John Robert Parker Ravenscroft 1939-2004) γεννήθηκε στο Heswall. Εργάστηκε στο BBC Radio 1 από το 1967 έως και το 2004. Ήταν δημοφιλής για την προτίμηση του στην ηλεκτρική μουσική και το μοναδικό στυλ των εκπομπών του. Ήταν ένας από τους πρώτους DJ που έπαιξαν στην εκπομπή τους psychedelic rock, reggae και punk, και βοήθησαν την ανάπτυξη της rock κουλτούρας στην Μεγάλη Βρετανία. Ψηφίστηκε από το περιοδικό Melody Maker, “DJ of the Year” έντεκα φορές. Είναι μέλος της Radio Academy Hall of Fame.

 

 

 

 

1995    Ο κιθαρίστας του Αμερικανικού συγκροτήματος Velvet Underground, Sterling Morrison (Holmes Sterling Morrison, Jr. 1942-1995)                      απεβίωσε στο σπίτι του στο Poughkeepsie της Νέας Υόρκης σε ηλικία 53 ετών μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. 

1965  

Κυκλοφορεί στην Αμερική το έκτο στούντιο άλμπουμ του Bob Dylan, το δεύτερο ηλεκτρικό του, με τον τίτλο “Highway 61 Revisited”. Περιέχει τα τραγούδια “Like a Rolling Stone”, “Desolation Row”, “Highway 61 Revisited”, “Ballad of a Thin Man” κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Albums of All Time”, βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

 

1994

 

 

Οι Oasis κυκλοφορούν το πρώτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο “Definitely Maybe”. Θα είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας για ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα rock συγκροτήματα. Ηχογραφήθηκε στο Monnow Valley Studioτου Monmouth της Αγγλίας, με παραγωγό τον Dave Batchelor. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Rock ‘n’ Roll Star”, “Supersonic”, “Cigarettes & Alcohol” κ.α.

 

πηγή : musicdiary.gr