Μόλις λίγες ώρες πριν ανακοινώθηκε στο site Billboard.com μια αναμενόμενη είδηση μεν, αρκετά σοκαριστική δε.. Ο Geoff Tate εκδιώχθηκε από τους Queensryche και νέος τραγουδιστής τους πλέον είναι ο Todd La Torre (Crimson Glory)!!

Σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα άρθρα μας για το εχθρικό κλίμα που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στις τάξεις του γκρουπ και τη δημιουργία του project Rising West το οποίο ήταν ουσιαστικά οι Queensryche χωρίς τον Tate, αλλά δε περιμέναμε να εξελιχθεί τόσο ραγδαία η κατάσταση..

“Τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν διαρκώς αυξανόμενες καλλιτεχνικές διαφορές στους κόλπους των Queensryche. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους οπαδούς μας πως πραγματικά ελπίζαμε να βρεθεί μια λύση, αλλά τελικά ο χωρισμός με τον Geoff Tate ήταν η καλύτερη δυνατή κίνηση, ώστε να προχωρήσουμε όλοι σε αυτό που θέλουμε ξεχωριστά. Του ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι επιλέξει και εμείς ανυπομονούμε να παρουσιαστούμε μπροστά στο κοινό μας, με τον Todd πίσω απ το μικρόφωνο”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της μπάντας.

Η νέα σύνθεση των ‘Ryche αποτελείται πλέον από τους Scott Rockenfield (drums), Michael Wilton (κιθάρα), Eddie Jackson (μπάσο), που είναι και τα μόνα αυθεντικά μέλη καθώς και τον Parker Lundgren (επίσης κιθάρα) και φυσικά τον Todd La Torre στα φωνητικά.

Είναι κρίμα που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα για ‘την μπάντα του σκεπτόμενου ανθρώπου’ όπως είχε χαρακτηριστεί, αλλά πραγματικά ελπίζουμε η συνέχεια να είναι καλύτερη από δω και πέρα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Billboard εδώ

Όπως και να χει η φωνή του Tate θα εξακολουθήσει να μας στοιχειώνει μέσα από αριστουργήματα όπως τα παρακάτω..